söndag 20 november 2011

Juliga minicupcakes

God morgon! Det var väldigt längesen jag skrev
nått på bloggen... Förlåt! :'(
Men nu är jag i alla fall här och har startat med julbaket :D
Har haft mina kompisar (från min gamla skola) över på en liten
 tillbaka-blicksfest :) Har filmer på våran dansuppvisning
i 3:an och en cabaré i 5:an, snacka om PINSAMT! ;)
Dom stannade kvar över natten också :) Gummimadrasser överallt.

Dom här cupcakesen är gjorda av pepparkaksmuffins
med en vitchoklad smörkräm, mums!
Spritsade dom så de skulle likna julgran (den gröna), ett isberg (den blåa),
och en tomteluva (den röda) :) Nu hoppas jag att ni ser vad det
ska föreställa utan att ni skulle läst det ovan ;)
Receptet kommer från Coop, om jag inte minns fel,
 fast jag ändrat det lite :) Smörkrämen är påhittad.
 
Pepparkaksmuffins: c.a 50 mini
100 g rumstempererat smör
2 ½ dl rå/rör socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 ½ dl mjölk
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smöret och sockret poröst med en elvisp.
Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt sedan mjölken och
vispa lite till. Mät upp mjölet, ha i kryddor och bikarbonat
och vispa i det till en jämn smet. För att få smeten
dit du vill kan det vara bra att fylla en sprits
med en rund tyll och fördela smeten :) Fyll till hälften.
Grädda i 8-10 minuter, dubbelkolla med en tandpetare/tändsticka.
 
 
Vitchokladsmörkräm:
300 g smör
2 äggulor
100 vit choklad
3 dl florsocker
 
Gör såhär:
Smält chokladen och låt svalna lite. Vispa smöret
mjukt och fluffigt och tillsätt florsockret och vispa.
 Ha i en äggula i taget och sist den vita
chokladen. Vispa den jämn :) Ev. kan du färga den i juliga färger också.
Fyll en spritspåse med valfri tyll (jag tog en stängd
stjärnytll) och spritsa muffinsarna när dom svalnat helt.