tisdag 5 april 2011

Kladdkaksmuffins med marängsmörkräm!

Ett misslyckat försök till att göra whoopies slutade i sopporna.
Dom blev alldeles platta, sladdriga o tråkiga.
Så det var bara o börja om på en ny kula. Denna gång med minicupcakes.
Provade för första gången en marängsmörkräm.
Det påstås smaka mindre smör o socker men nej nej, den smakade salt!
Men gick o rädda med florsocker o lite tur. Då blev den ju
tyvärr som en vanlig smörkräm, men god! :D


Kladdkaksmuffins: c.a 25 mini:
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smör

Gör såhär:
Vispa äggen o sockret vitt o pösigt.
Häll i alla torra ingredienser o blanda tills
den är klumpfri. Smält smöret o häll i under omrörning.
Vispa till en slät smet o fördela i minimuffinsformar (eller en stor form
om man vill det) till 2/3. Grädda i 20-25 minuter beroende på
hur kladdiga man vill ha dom (grädda stora formen i 30-35 minuter)
Låt svalna!

Marängsmörkräm:
2 äggvitor
1 ½ dl socker
200 g smör
florsocker efter smak

Gör såhär:
Vispa upp äggvitorna o sockret till maräng (I en rostfri bunke). Ställ bunken 
i ett vattenbad o rör runt tills sockerkristallerna försvunnit.
Vispa marängen kall i c.a 5 minuter. Vispa smöret mjukt. Häll i lite
i taget i marängen tills den blir blandad o bra konsistens.
Ha i florsocker tills du tycker den känns bra.
Spritsa eller bre på muffinsen.

Jag tyckte inte frostingen var värd allt besvär för den smakade
ändå bara som vanlig smörkräm. Då kan man lika 
gärna blanda smör o florsocker istället. 

Jag ställde mina cuppisar på en ljushållare/pelare :D
Dekorerade med riven choklad o en blomma i sockerpasta.

Kladdkaksreceptet kommer från Meta, min mammas kusin o
marängsmörkrämen från Leilas bok "a piece of cake" :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar