tisdag 28 december 2010

Saffransbiscotti!

Gomorron!
Förlåt för att jag inte skrivit på länge, har inte hittat kabel som man
för över bilder. Jag ska inte bara skylla på det men men... ;)
Men jag har rätt mycket saker ni ska
få ta del av :)
Detta recept e också mitt bidrag till Månadens sötsak vars tema är KRYDDAT :)

Saffransbiscotti: c.a 60 st:
200 g sötmandel
75 g smör eller margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
6 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 kuvert (1g) saffran
( Om du vill ha chokladbiscotti så tillsätt ½ dl kakao, 100g hackad choklad o ta bort en ½
dl mjöl)
Gör så här:
Rör smör o socker pösigt (ej smält smör) o tillsätt äggen ett i
taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver o vaniljsocker i en skål o
sikta ner i smeten. Tillsätt grovt hackade mandlar. Blanda till en deg
o dela i 4 delar. Rulla ut varje del så den passar att läggas på
kortsidan av din plåt. Tryck ut lite. Grädda 20 minuter
i 200 grader.
Ta ut plåten och skär dom i raka eller sneda bitar. Dra ner ugnen till 100 grader. 
Tips: Vänta en minut
innan du skär. Lägg dom så att snittytan syns. Ta ut plåten efter
25 minuter och vänd så att den andra snittytan syns o låt stå i 25 minuter till :)

Nåt som e jättegott är att doppa dom i julmust eller apelsinjuice :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar