lördag 29 januari 2011

Key Lime Pie!

God kväll!
Det här e ett tidsinställt inlägg, för första gången faktiskt :D
Nu e klockan 16:46 så jag skriver det här direkt efter förrättsinlägget.

Den här lite annorlunda pajen var superduper god, Limen bröt av det
söta jätte bra :D Mums!

Key Lime Pie 4 portionsformar:
100g smör
200g digestivekex
2 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker
Fyllning:
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (379g)
2 lime
Garnering:
12 jordgubbar
lime skal

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smulade kex o smält smör.
Häll i kanel, vaniljsocker o råsocker o blanda. Klä
formarna med "smulet". Den e väldigt porös så det kan va lite krångligt ;)
Grädda i ugnen cirka 5 minuter. Låt svalna.
Riv limeskalet på en lime o pressa sedan båda. Vispa äggulorna o
häll i mjölken. Häll tillsist i lime saften. Häll i blandningen i skalen
o låt stelna 4 timmar i kylen. Garnera med jordgubbar o strö
limeskalet över dom, färdiga o servera!

Mums!!!

2 kommentarer:

  1. Den ser riktigt smarrigt ut! :D nästa gång du bakar i en muffinsform, använd gärna mumin! :)

    SvaraRadera
  2. Absolut, jag har så mycket formar (e lite pervers på dom) men jag bakar inte cupcakes så ofta att dom går åt ;) Har flera olika sorter som e helt oanvända :)

    SvaraRadera