torsdag 30 september 2010

Tårtdecor o Donken!

Halloj!
Förlåt att jag inte lagt upp några inlägg på några dar men jag har
 faktisk glömt :( Men jag e tillbaks nu :) Snart
kommer pappa med McDonalds-mat eftersom både jag
o mamma inte orkade laga nåt. Det var längesen så det blir gott!
Enkelhet i en liten papperskasse ;)

Jag ska beställa sockerpasta o dekorationssaker
till min brorssons dop ( som jag ska baka
cupcakes till ). Tur att det bara ett litet dop
med typ 20 pers ;) Men det ska bli jättekul.
För dom som undrar skickar jag efter baksakerna från
Kakburken o Tårtdecor! Den här gången från tårtdecor.
Tyvärr går det inte att lägga upp bilder nu men jag
ska skicka efter röd färg ( till jul ), gröna muffinsformar med djungeldjur på,
sockerpasta, blom-utstickare o en stor rund tyll ;)

Men nu måste jag gratta min broder på 24-års dagen.
Grattis Grattis Grattis!


måndag 27 september 2010

Lasagna!

Hallojs!
Har ätit världens godaste lasagne. Mammas lasagne!!!
Schmaskens! Orkade inte göra maten idag o lasagne
e inte så kul o göra, tycker jag :(
Eftersom mamma har gjort den lägger jag inte ut receptet
på den. Den e mammas egna lilla recept.
Ett litet tips e att hälla i en liten skvätt chillisås!
En extra touch! O mycket grädde!
Här e i alla fall bilder på den:



Pasta sallad!

Hallojs!
E riktigt mätt nu :) Jag o syster har precis ätit
pasta sallad med haloumi. E hemma från skolan för att jag känner mig lite
hängig :( Inte bra! Tur att jag redan hade tagit hem läxor o sånt förra
veckan så jag kan jobba med dom nu.

När jag gör pastasallad blandar inte jag allt utan lägger upp
grönsakerna för sig i skålar. Det ser mycket
fräschare ut :) Man kan ju variera pastasalladen o min
favorit e italiensk/grekisk med fetaost, soltorkade tomater o
oliver. Men idag tog jag det jag hade hemma.

Min lilla pastasallad utan sallad ;) Gillar ej grönsallad!

Pastasallad:
sallad
gurka
majs
tomater
haloumi
pasta
paprika
oliver

 Sås:
100g creme fraiche
curry
mango chutney

Sätt på pastavatten o koka pastan efter förpackningens
instruktioner. Skär grönsakerna o lägg i skålar.
Skär haloumin i skivor o stek dom tills dom
blivit gyllenbruna på båda sidorna.

Blanda creme fraichen o mango chutney. Tillsätt
lite curry. Sen e det klart!

Servera eventuellt med en liten baguettebit :)

söndag 26 september 2010

Falafel o blåbärspaj ;)

Halloj, sitter o lyssnar på Susan Boyle. Jäklar vilken pipa :) Men iallafall,
 idag bjöd jag mamma o pappa på
falafel med pitabröd o tzatziki o blåbärspaj. Eller bjöd o bjöd...
Dom betalar o jag gör :) Falafeln är jätte enkel o supergo. Blåbärspajen
också för den delen. Smulpajer gör jag alltid med havregryn ( mjöl också )
Då blir den så där härligt "crunchig". Här kommer recepten:

Falefel: C.a 15 stycken
1 burk kikärter ( 400g )
4 msk mjöl
2 msk fryst persilja
2 tsk koriander ( mald )
1/4 lök eller 2 msk lökpulver
1 vitlöksklyfta

Tzatziki:
200g turkisk yoghurt
½ gurka
1 vitlöksklyfta
salt o peppar

Tzatziki:
Riv gurkan (med eller utan skal ). Lägg den på en ren handduk
o krama ur vätskan. Häll gurkan i en skål o tillsätt yoghurten, vitlök, salt o
peppar. Rör om o ställ in i kylen drygt en halvtimme innan servering.

Falafel:
Häll allting i en glasskål. Rör om lite så inte mjölet dammar upp
när du mixar. Mixa med stavmixern alltsammans till en ganska fast deg.
Sätt på en stekpanna med lite olja i. Rulla bollar o platta ut
dom till ungefär 1 cm tjocka o 3 cm i diameter. Lägg dom i stekpannan
( se till att stekpannan e tillräckligt varm ) o stek dom tills
dom är gyllenbruna på varje sida. Lägg dom sedan på en tallrik med
hushållspapper på. Skär grönsaker o stoppa in pita brödet i ugnen
(läs på förpackningen hur länge ). Voila!



Blåbärspajen är jätteenkel men här kommer ändå receptet :)

 Blåbärspaj:
500g blåbär ( eller annan frukt eller bär )
1 msk potatismjöl ( Om det är bär )
1 msk socker

2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
100g-150g smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form o lägg i bär, potatismjöl o socker o blanda.
Blanda mjöl, havregryn, socker o smör í en bunke tills
det blir smuligt. Häll sedan över smuldegen i formen o stoppa in
den i ugnen tills den blivit gyllenbrun.
Smaskens :)



Scones!

Precis som lovat kommer recept o bilder på mina scones.
Här är receptet:

Scones: 200 grader 2 kakor
6-7 dl mjöl
1 dl flytande smör
1 ½- 2 dl mjölk
2 dl frön ( Jag använde solrosfrön o pumpakärnor )
1 msk salt
3 tskbakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg på bakplåtspapper
på en plåt. Häll alla torra ingredienser i en 
bunke. Blanda noggrant. Häll sedan i
vätskorna o knåda till den inte 
klibbar ( Häll eventuellt i mer mjöl eller mjölk 
om den är för lös eller hård ). Dela degen i 2 
o platta ut på plåten. Skär ett kors nästan ända ner o pensla
med lite ägg. Häll eventuellt lite frön o flingsalt uppepå.  
Sätt den mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Vänta en liten stund tills den är ljummen innan du skär i den.
Sedan är det bara att börja mumsa!

 Blekfisar!

Färdiga!

Bakprylar!

Godmorgon, gick precis upp från mina sköna säng, längtar tillbaka :) Tänkte visa mina bakprylar o verktyg som jag använder. Tänkte också baka nåt bröd till frukost eftersom vi inte har nåt bröd hemma det vill säga att jag får en extra chans o baka, Yeay :) Men recept o bild kommer upp senare. Här e bilderna på baksakerna:
 Muffinsformar från vänster längst upp: Rosa folie, blå med bakverk på,
rosa med vita prickar ( Favorit!), grön rutiga o rosa rutiga :) 

 Spritstyllar från vänster: Bladtyll, hjärttyll, stor blomtyll,
liten blomtyll, liten stjärntyll, liten rundtyll, stor stjärntyll.
Jag använder engångspåsarna till dom färgglada tyllarna
o Wilton-spritspåsen till dom rostfria :)

Strössel från vänster: Silverkulor ( akta tänderna ), choklad strössel
( 4 olika) o rosa strössel ( också 4 olika ) 

Hushållsfärger o smaksättning från vänster: Baby blå, grön, röd, gul
o pepparmint. Rekomenderar inte Dr. Oetkers färger eftersom
man måste ha i så mycket för att det ska bli nån färg. Om
man då gör t.ex maränger ( som inte får ha i sig nån vätska i sig )
förstörda. Den baby blåa är egntligen sockerpastefärg men går lika bra till
annat. Det är som en gelé o är mycket dryg.

Hej så länge!

lördag 25 september 2010

Starten o Chocolate cupcakes med Cream cheese frosting!

Hejhej, Nu har jag äntligen kommit igång med bloggen ( efter 2 timmar ) så nu hoppas jag allting funkar :) Snart kommer det upp lite fler inlägg på vad jag bakar o vad jag lagar för nåt. Idag överaskade jag mamma o pappa med Thai nudel-wok med kyckling o smaskiga Chocolate Cupcakes med Cream Cheese Frosting. här är receptet:
Recept på cupcakesen: c.a 10 stycken
Ungstemp. 200 grader
100g margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 ½-2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

 Frosting:
300g Philadelphia ost
2-3 dl florsocker ( efter smak )

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Lägg muffins formarna
på en plåt. Vispa ägg o socker pösigt o tillsätt alla ingredienserna ( även vätskorna )
Fyllformarna till 3/4 o sen skjuts in i ugnen i 15-20 min ( för att
se om muffinsarna är klara kan du stoppa ner en tandpetare. Om det fastnar små blöta
smulor på tandpetaren är dom klara

Vispa philadelphia osten o florsockret ( börja med 2 dl ) tills det blandat
sig väl. Spritsa eller bre på frostingen på cupcakesen ( se till så
muffinsen inte är varm längre ) o dekorera med valfri dekoration. Jag dekorerade med
silverkulor och mörkchoklad flingor. Bon appetite :)