söndag 17 oktober 2010

Choklad tårtor med Mintchoklad ganache!

Hallojs!
80 års festen igår var ganska trevlig.
Dom flesta tyckte att tårtorna var jättegoda ( Iallafall vad dom sa ).
Jag hade gjort tre tårtor o EN gick åt... På 30 personer :O
Det gick åt en äppelkaka o 4 cupcakes.
Vår släkt e inte bra på att äta fika! Fy skäms!

P.s. Jag har inte gjort bottnarna för jag tycker inte det e så kul ;)

Chokladbottnar: 2 stycken
300g margarin
4dl socker
2 dl kakao
6 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl mjöl

Mintchoklad ganache:
3 dl grädde
200g mjölkchoklad
några droppar pepparmintsolja

Chokladtäcke:
200g mörkchoklad
1 msk olja

Chokladbottnar:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet i en kastrull o dra sedan från spisen.
Rör i socker, vaniljsocker o kakao. Rör i ett ägg i taget.
Blanda i mjölet.
Dela upp smeten i två smörade, bröade o löstagbara formar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

Ganache:
Värm upp grädden tills första bubblan kommer till ytan.
Rör sedan i mjölkchokladen tills den smält.
Ta lite i taget. Häll i några droppar
pepparmintsolja. Ta inte i för mycket. Ställ
in i kylen minst 6 timmar. Vispa sedan upp till en fluffig ganache.
( Ungefär samma konsistent som grädde )

Bre halva ganachen på den ena ( kalla ) tårtbottnen
o lägg sedan på den andra.
Bre sedan resterande ganache jämnt o fint på bottnen.

Chokladtäcke:
Smält chokladen i micron. Rör sedan ner oljan.
Häll sedan chokladen på tårtan o bre ut jämnt. Dekorera
med valfri dekoration!

Tårtan behövs stå i kylen o det kan
 va bra att göra ganachen typ 4 timmar innan du gör tårtbottnarna.
 
Om du ska sätta dit sockerpastefigurer kan du använda
äggvita som lim :)





Schmaskens!

Måste köpa lite mer sockerpasta eftersom typ allt gick åt till tårtorna :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar