lördag 16 oktober 2010

Cupcakes utan ägg, mjölk, soya o nötter!

Japp, det var kvällens utmaning :) Min syssling e
nämligen allergisk mot allt det.
Resultatet blev choklad cupcakes med chokladsmörkräm.
Provade för första gången att ha lock i sockerpasta
uppepå. Väldigt lyckat o enklare än va jag trodde :)
Använde "sockerkaka utan ägg" receptet
( från sju sorters kakor-boken ) o la till lite kakao.
Bytte ut mjölken mot havredryck o
använde mjölkfritt margarin ( Tyvärr finns inte
mjölkfritt smör ) som inte blev lika gott men va ska man göra? :(

Har även gjort en tårta klar ( Ska hälla den smälta
mörka choklad på tårtan imorrn ) o ska göra 1-2 tårtor till
imorrn.

Choklad cupcakes utan ägg o mjölk: c.a 6 st
2 dl mjöl
50 g smält mjölkfritt margarin
1 ½ dl havredryck
1 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao

Chokladsmörkräm utan mjölk:
100g mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
2 msk kakao
( ha eventuellt i lite extra margarin om det blir för torrt )

Cupcakes:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll alla torra ingredienserna i en bunke o rör om lite.
Häll i havredryck o smält mjölkfritt margarin.
Vispa i t.ex en köksassistent tills
smeten e slät. Häll den i formarna o ställ in i ugnen i 15
minuter. Ändra sedan värmen till 150 grader o låt
stå i ugnen i 10 minuter till. Akta så dom inte
"svämmar" över ;)

Chokladsmörkräm:
Vispa det mjölkfria margarinet väl. Häll sedan
i dom torra ingredienserna. Rör om tills det blivit en jämn smet utan
klumpar. Använd en slickepott.

Spritsa sedan lite smörkräm på cupcakes o lägg sedan på
sockerpaste-locket. Jämna till kanterna me en sax.
Gör toppen jämn o fin. Sätt dit valfria dekorationer med hjälp av
vatten. Klart!
Låt stå i kylskåp

 Patellgrön me småblommor i gult o rosa!
Min favvo!

 Blå med gula o rosa småblommor!

Rosa med prästkragar!

1 kommentar:

  1. Jättefina! Ska testa till min dotters födelsedag!
    /Sari

    SvaraRadera